10-01-2006 Grote brand Hoflanderweg

  Datum: 10-01-2006, 21:07 uur Incident nummer 2006-34  
  Adres: Hoflanderweg, Beverwijk Kwalificatie Grote brand                   
  Uitgerukte voertuigen Immobilier CalpeTAS 642Alicante maisonTAS 642 TAS 642, TAS 643, HW 651, GM 671, HA 586 Bijzonderheden -  


Dinsdagavond kwam er bij de brandweer een melding binnen van een caravan in brand aan de Hoflanderweg. Hierop rukte een TAS uit Beverwijk en een TAS uit Velsen uit. Tijdens het aanrijden werd er bekend dat het om meerdere caravans zou gaan. Doordat de brand van verre al te zien was, werd er tijdens het aanrijden al opgeschaald naar middelbrand. Ter plaatse gekomen trof de eerste TAS een zevental caravans aan, welke compleet in de brand stonden. Een schuur/loos achter de caravans brandde ook al. Tevens was er veel vliegvuur richting de monumentale boerderij met hooiberg. Er was ook sprake van dat er nog dieren in de reeds brandende schuur/loods stonden. Genoeg redenen om op te schalen naar grote brand. De eerste TAS heeft zich ingezet om de loods/schuur, welke reeds brandde, te redden. Dit is geslaagd. De tweede TAS heeft uitbreiding richting de boerderij en hooiberg kunnen voorkomen. En de derde TAS heeft een verkenning uitgevoerd in de schuur/loods op aanwezigheid van dieren. Dit bleek gelukkig niet het geval. Nadat de hoogwerker met het waterkanon werd ingezet minderde de brand snel, en kon er weer worden afgeschaald. De burgemeester, welke ook snel ter plaatse was, complimenteerde de brandweer voor zijn snelle en doeltreffende inzet.

 
Foto`s M. Backer en Jeffrey Koper (K3 Media) en L. Lillmans

NHD 10-01-2005

Zes caravans verloren door vuurzee aan Hoflanderweg


Van onze verslaggever

beverwijk-Zeker zes caravans zijn dinsdagavond volledig afgebrand in een ware vuurzee aan de Hoflanderweg in Beverwijk.

Op een stallingsterreintje achter een monumentale boerderij vlogen  ze om nog onbekende oorzaak de één na de ander in brand, waarbij het vuur oversloeg. Ontploffende gasflessen bemoeilijkten de brandweer het bluswerk.

De caravanstalling in de open lucht bevond zich op luttele meters afstand van een monumentale boerderij. De bewoners van deze woning maakten zich na de ontdekking van de brand om een uur of negen snel uit de voeten. De boerderij is op het eerste gezicht niet beschadigd door de brand of de bluswerkzaamheden. De brandweer had het inferno verrassend snel onder controle. De vlammen gingen hoog.

Lees meer in Dagblad Kennemerland van woensdag 11 januari